Intel avbryter Joule, Galileo och Edison produktlinjer

Ofta är slutet på en produkts produktionskörning omgiven av publicitet, en blandning av en feststämning som firar sin påverkan antingen bra eller dåligt, och kanske en ånger av ånger godkänd. Tänk på de sista bakre marken Volkswagens som rullar av sina sydamerikanska produktionslinjer för ett exempel.

Sedan är det de produkter som dör med en whimper, deras passering markeras endast av ett knappt synligt pressmeddelande i ett obskyrligt hörn av Internet. Såsom den här veckans avveckling från Intel, i en serie PDF-filer som lämnats in på en pappershanteringsserver som meddelar slutet på deras Galileo (PDF), Joule (PDF) och Edison (PDF) -linjer. Papperna visar i sin tur en tidtabell för var och en av brädorna, för nu är de fortfarande tillgängliga, men den sista kommer att ha skickats i slutet av 2017.

Det är viktigt att komma ihåg att detta inte markerar slutet på halvledarjätten förray i IOT-utvecklingsbrädets värld, det finns inget tillkännagivande av demisen av deras Curie-chip, som finns i Arduino 101. Men det märker en ignominious end Till deras ansträngningar de senaste åren med att få full kraft på sina X86-plattformar till den här marknaden, är Curie en mycket begränsad enhet i jämförelse med de som avbryts.

Kommer avgången av dessa produkter påverkar vårt samhälle, annat än de som redan har investerat i dem? Det är sant att de inte har gjort intryck Intel kan ha hoppats, genom åren bara en sprinkling av projekt med dem har kommit vägen jämfört med översvämningen med en arduino eller en hallon pi. De verkar ha hittat en nisch men där det finns en nödvändighet för rå datorns kraft i stället för en grundläggande mikrokontroller, så kanske en del av legionen av liknande kraftfulla armbrädor kommer att plugga det gapet.

Så var gjorde Intel det fel, hur gjorde vad som var på ansiktet av det sådana lovande produkter fizzle ut på ett sådant nedslående sätt? Var mjukvaruupporten inte upp till början, var de för tuffa för att koda, eller var de helt enkelt inte konkurrenskraftigt prissatta i en värld av smuts-billiga styrelser från Kina? Som alltid är kommentarerna öppna.

Header Image: MwILDE2 [CC BY-SA 4,0].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post